Читај ми!

Цариници запленили доларе

На граничном прелазу Хоргош, цариници су у ауту турских држављана открили 150.000 долара.

Цариници су, у сарадњи са граничном полицијом на граничном прелазу Хоргош, открили возило у коме је било сакривено 150.000 долара, саопштила је Управа царина.

У саопштењу се наводи да је новац откривен у аутомобилу марке "ауди А6" пољских регистарских ознака, којим је управљао турски држављанин Б.С.

Он и сапутник, такође турске националности, тврдили су да немају ништа да пријаве царинској контроли, јер са собом носе само лични пртљаг. Претресом је установљено да код себе имају већу количину девиза, због чега је и аутомобил подвргнут детаљном прегледу у гаражи царинске испоставе Хоргош.

Том приликом је испод возачевог и сувозачевог седишта, у наслону задњег седишта, као и у страници путне торбе која се налазила у пртљажнику, пронађено укупно 150.000 долара.

Како новац није био пријављен, а по Закону о спречавању прања новца и финансирању тероризма путници су у обавези да и на улазу у земљу пријављују суме веће од 10.000 евра, обојици је враћен дозвољен износ од по 10.000 евра, док је остатак новца привремено задржан до окончања прекршајног поступка против њих.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи