Читај ми!

Лажни службеници Интерпола

Полиција ухапсила две особе које су се, наводно, представљале као службеници Интерпола. Сумњиче се да су грађанима нудили да похађају курсеве Интерпола, јер су тој организацији били потребни нови службеници у Србији.

Две особе ухапшене су у Смедереву због сумње да су се лажно представљале као чланови Интерпола и преваром оштетили више десетина грађана.

Ухапшени су Новица Ђ. (48) из Врбовца и Снежана Т. (39) из Смедерева који су се лажно представљали као директор Регионалног центра Интерпола за југоисточну Европу и директорка за подручје Балкана, истиче се у саопштењу полиције.

Како је наведено, Новица Ђ. и Снежана Т. навели су више особа да похађају курсеве и полажу тестове, јер су Интерполу, наводно, потребни нови службеници у Србији.

Полазници су плаћали курс 200 евра, а полицији је до сада пријавило превару више од њих 30. Сумња се да би број преварених могао да буде већи од 100, пише у саопштењу.

Како је саопштено, полазницима курсева су лажни чланови Интерпола обећавали да ће, након обуке и тестирања, имати приоритет код запошљавања и да ће им плате у Интерполу бити од 2.000 до 5.000 евра.

У току "обуке", полазници су сносили разне трошкове за предавања, тестирања, семинаре и провере способности, тако да су поједини оштећени и за 3.500 евра.

Курсеви и тестирања издржљивости одржавали су се у Смедереву, Соко Бањи, Великом Градишту и Грачаници, а на планини Озрен обављани су кондициони тестови и тестови оптерећења.

Полиција је навела да је у аутомобилу Новице Ђ. нађен пиштољ ЦЗ калибра 9 милиметара, који је осумњичени носио, иако је имао одобрење само за поседовање, те је тако починио и кривично дело недозвољеног ношења и промета оружја и експлозивних материја.

Осумњичени ће бити приведени истражном судији Основног суда у Смедереву, а криминалистичка полиција испитује све околности у којима су чињене преваре. Полиција је позвала све грађане који су тако преварени да пријаве случај на број 026/633-127.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи