Читај ми!

Више путника на аеродрому

Аеродром "Никола Тесла" за седам месеци повећао број путника за 250 хиљада у односу на прошлу годину. Београдски аеродром за седам одсто снизио накнаду за слетање страних авио-компанија, што ће обезбедити јефтиније летове.

Београдски аеродром "Никола Тесла" 1. августа је оборио рекорд по броју услужених путника. Тог дана аеродромске услуге користило је 15.000 путника.

Раст авио-саобраћаја наставиће се и током јесени, а за седам месеци ове године Аеродром је имао 250 хиљада путника више него прошле године.

Аеродром "Никола Тесла" одлучио је да измени ценовник аеродромских услуга и за седам процената снизи накнаду за слетање страних авио-компанија. Такав потез требало би да привуче још нискобуџетских компанија, а то ће обезбедити јефтиније летове.

Директор Аеродома "Никола Тесла" Велимир Радосављевић каже да у првој половини године остварен неупоредиво већи пораст него прошле године.

"Разлог томе је далеко боља понуда авио-компанија, чему смо ми као Аеродром допринели. Наши грађани више немају потребу да прелазе државну границу у потрази за бољом понудом авио-превоза по нижим ценама, а на аеродорму је приметно све веће присуство држављана свих земаља бивше Југославије", рекао је Радосављевић.

И поред већег броја летова, авиони који иду за Лондон, Москву, Франкфурт, Египат, Турску, Грчку су пуни.

Добар податак је и чињеница да је "Јат ервејз" после више година убедљиво надмашио "Монтенегро ерлајнз" по броју путника превезених за Црну Гору.

На Аеродому су, да би опслужили повећан број путника, проширили зону за улазак у аеродомску процедуру и штампали посебну брошуру са новим редом летења.

"Брошура се може наћи бесплатно на аеродрому, а ускоро ће бити у хотелима и информативним центрима у граду", каже Анамарија Матић, портпаролка београдског аеродрома.

Напокон је у Београду уведена стална аутобуска линија са тачним временом поласка. Нерегистровани таксисти су онемогућени радом комуналне полиције, за путнике из Новог Сада уведена је аутобуска линија, а време и број полазака могу се сазнати на сајту Аеродорма "Никола Тесла".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи