Читај ми!

Подршка српским предузећима

Евопска банка за обнову и развој одобрила 10 милиона евра за кредитирање малих и средњих приватних предузећа у Србији да би им помогла у покушајима модернизације и унапређења производње.

За кредитирање малих и средњих предузећа у Србији, Европска банка за обнову и развој одобрила је 10 милиона евра. 

Новим инвестицијама, ЕБРД појачава своју подршку реалној економији у Србији са намером да помогне српске компаније у њиховим покушајима модернизације и унапређења производње, наводи се у саопштењу банке. 

Кредитна линија ће се реализовати преко Банке Интеза а.д. Београд, као део шире регионалне подршке ЕБРД приватном сектору на Западном Балкану.

Кредит је намењен побољшању конкурентности малих и средњих предузећа која чине 90 одсто привреде Србије. 

Та предузећа ће имати приступ средњорочном и дугорочном финансирању, што ће им помоћи на тржишту и омогићити инвестиције.

Према изјави Драгиње Ђурић, председнице Извршног одбора Банке Интеза, та банка је једна од најактивнијих у одобравању субвенционисаних кредита за корпоративни сектор у Србији.

Банка Интеза Београд је до сада у кредите приватним предузећима пласирала укупно 1,16 милијарди евра. 

Кредитне линије и субвенције подржавају техничку сарадњу коју обезбеђује ЕУ у оквиру Инструмената за претприступну помоћ и фондова за Западни Балкан.

ЕБРД је инвестирала у Србију око 2,5 милијарде евра у више од 150 пројеката укупне вредности шест милијарди евра. Приоритети ЕБРД-а у Србији су корпоративни и финансијски сектор, и инфраструктура. ЕБРД је у власништву 61 земље и две владине организације.

Та банка подржава развој тржишне економије и демократије у земљама од централне Европе до централне Азије.

Банка Интеса је чланица групације Интеса-Санпаоло и има 1,5 милиона клијената, грађана и предузећа. Са нето износом биланса стања од 3,2 милијарде евра, укупним депозитом од 1,9 милијарди евра и укупним пласманима од преко 2,2 милијарди евра, та банка је лидер на листи највећих банака у Србији, наводи се у саопштењу ЕБРД-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи