Читај ми!

Руски возови за српске пруге

У фабрици у Русији у току израда 12 возова које су наручиле "Железнице Србије". Возови намењени унапређењу унутрашњег и регионалног на неелектирифицираним пругама. То ће бити први нови возови на српским пругама после скоро три деценије.

Генерални директор "Железница Србије" Милован Марковић обићи ће данас погоне компаније "Метровагонмаш" у Москви, где је у току израда 12 возова за српске железнице.

Очекује се, како је Танјугу речено у "Железницама", да у главном граду Руске Федерације буду договорени рокови за испоруку нових дизел моторних гарнитура.

"Железнице Србије" и руска компанија "Метровагонмаш" потписали су 2010. уговоре о куповини 12 нових дизел моторних возова, из кредита међународне железничке банке "Еурофиме" од 43 милиона швајцарских франака.

Српске железнице први пут после скоро три деценије набављају нове возове за путнички саобраћај који ће, како је планирано, бити намењени унапређењу унутрашњег, а посебно регионалног и локалног саобраћаја на неелектирифицираним пругама у Србији.

"Метровагонмаш", као део "Трансмаш холдинга", изабран је као најповољнији на међународном јавном тендеру, чију је реализацију пратила "Еурофима".

У делегацији српских железница биће и председник Скупштине акционарског друштва Железница Србије Зоран Анђелковић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи