Читај ми!

Експанзија одбрамбене индустрије

Одбрамбена индустрија Србије представља један од највиталнијих делова привреде, и квалитетом и асортиманом се враћа на избирљиво и захтевно светско тржиште, истакaо министар одбране Драган Шутановац на отварању сајма наоружања и војне опреме "Партнер 2011".

Српска одбрамбена индустрија је у експанзији и представља један од највиталнијих делова привреде, изјавио је министар одбране Драган Шутановац на отварању међународног сајма наоружања и војне опреме "Партнер 2011".

Шутановац је рекао да су протекле године означиле успешни опоравак одбрамбене индустрије Србије, која се квалитетом и асортиманом производа и услуга враћа на веома избирљиво и захтевно светско тржиште.

Та индустрија омогућава да Србија, поред повећаног укупног извозног салда, истовремено да свој допринос одбрамбеним активностима свих прогресивниих снага у свету, навео је министар.

Пети по реду, и највећи сајам до сада, окупио је око 100 учесника из земље и иностранства, као и четири пута више страних делегација него на претходном сајму, рекао је Шутановац.

На међународном сајму наоружања и војне опреме "Партнер 2011", српска одбрамбена индустрија представља бројне нове производе, међу којима и беспилoтну летилицу "пегаз" и пушкомитраљез у НАТО калибру 5,56 милиметара.

Крагујевачка фабрика "Застава камиони" излаже ново теренско возило, а "Застава оружје" нови пушкомитраљез у НАТО калибру 5,56 милиметара.

Из домена ракетног наоружања биће представљен модуларни ракетни лансирни систем МРЛС, као и усавршавања рађена на хаубицама "сора", "соко" и "нора".

"Очекујемо да ће највећу пажњу привући беспилотне летилице "пегаз" долета до 100 километара, као и мања летилица "врабац", а атрактиван ће бити и потпуно дигитилазивани авион "ласта", изјавио је раније помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Илија Пилиповић.

У односу на претходне манифестације, на "Партнеру 2011" повећано је интересовање иностраних излагача из Немачке, Аустрије, Чешке, Пољске, Буграске, Словеније, БиХ, Хрватске, Грчке, Албаније, Француске и САД.

Очекује се да ће сајам посетити делегације министарстава одбране Аустрије, Словеније, БиХ, Црне Горе, Албаније, Турске, Бугарске и Румуније.

Сајам "Партнер 2011" на Београдском сајму траје до 1. јула.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару