Читај ми!

"Сител" долази у Србију

Министарство економије потписало са компанијом "Сител" уговор о додели 750.000 евра за подстицај инвестиција, односно 2.500 евра по новотвореном радном месту. Компанија, која се бави високотехнолошким услугама, планира да у Србији запосли 2.000 радника.

Министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић потписао је са представницима компаније "Сител СБА" уговор о додели бесповратних средстава за подстицај инвестиција који предвиђа доделу субвенција од 2.500 евра по новоотвореном радном месту.

Захваљујући тим субвенцијама у септембру ће бити запослено 300 људи.

"Сител СБА" је светски лидер у пружању подељених (shared) услуга, да за различите светске компаније и за оне које још нису дошле у Србију пружа услуге администрирања, пореског пословања и инжењеринга.

Укупна вредност инвестиције компаније "Сител", износи 1.250.000 евра, намењена је отварању модерног кол центра у Новом Београду, а држава ће учествовати са подстицајима чија је укупна вредност 750.000 евра.

Тај центар почеће са радом у септембру ове године и пружаће услуга клијентима из Западне Европе. У наредне три године "Сител" планира да у Србији запосли и до 2.000 радника.

Министар Ћирић истакао је да је изузетно значајно што оваква компанија долази у Србију и указао на то да се ради о водећој фирми у области подељених услуга које у 26 земаља широм света има више од 52.000 запослених.

Светски лидер у пружању услуга

"Компанија је светски лидер у пружању подељених услуга. Њихови клијенти су, између осталих, 'Бе-Ем-Ве', 'Дојче банка', 'Мајкрософт'", рекао је Ћирић и додао да ће већ почетком децембра ове године фирма почети да ради пуним капацитетом.

Ћирић је рекао да се пружа прилика да буду запослени млади људи са знањем више језика, као и да је процес селекције и избора будућих запослених већ кренуо.

"Ово је добар знак да и компаније које се баве посебном врстом високотехнолошких услуга дођу у Београд и да реализују своју инвестицију код нас", поручио је Ћирић.

Директор компаније "Сител СБА" Тимоти Ален Шу навео је да је та компанија, једна од највећих у свету из ове области.

"У протеклих годину дана компанија је радила опсежна истраживања и задовољни смо што од данас можемо да почнемо пословне операције у Србији", каже Ален Шу.

Шу је додао да ће "Сител" искористити базе које су створиле америчке компаније у Србији, попут "Мајкрософта".

Компанија "СИТЕЛ Врлдбајд корпорејшн" (SITEL Worldwide Corporation), у оквиру којег "Сител СБА" послује, представља једну од највећих компанија на свету у области пружања подељених услуга и један је од лидера у индустријској подршци бежичној технологији, технологији пружања Интернет услуга и привредним друштвима која се баве малопродајом добара широке потрошње.

Америчка компанија основана је 1998. године и тренутно послује у 26 земаља широм света пружајући услуге клијентима са локација смештених у преко 135 објеката широм Северне и Јужне Америке, Европе, Азије и Пацифика.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару