Читај ми!

Без превеликих очекивања од државе

Привредници не треба да очекују превише од државе, јер она има много проблема, рекао је Драган Ђилас на скупу Српске асоцијације менаџера. Задатак државе, каже Ђилас, јесте да креира бољу атмосферу за пословање, како би они који хоће да раде могли да зараде.

Градоначелник Београда Драган Ђилас поручио је привредницима да од државе не очекују превише јер она има много проблема. Задатак државе је, сматра Ђилас, да креира бољу атмосферу за пословање, како би они који хоће да раде могли да зараде.

"На држави је да искреира такву ситуацију, да није срамота бити богат ако радиш поштено посао, али да јесте ако се радници плаћају 150 или 200 евра, а купују се авиони, јахте и некретнине које вреде десетине милиона евра", рекао је Ђилас и додао да није друштвено одговорно и социјално оправдано.

Ђилас је у обраћању учесницима скупа Српске асоцијације менаџера, истакао да Фијат, Јура, Панасоник и друге компаније гарантују да у Србији може да се ради уз малу помоћ државе.

"Људи који воде локалне самоуправе мораће да потраже средства на други начин јер се не прихвата да таксе на фирме остану неограничене", каже Ђилас.

Ђилас је рекао да је као градоначелник прихватио да се изменама законских решења о финансирању локалних самоуправа повећа проценат пореза на зараде који остаје општинама и градовима, али нагласио да не прихвата да таксе на фирме остану неограничене, указавши да је чуо да да постоји такса од 62 милиона динара.

"То је екстерм, али постоје таксе и од 10.000, 20.000 и 50.000 евра што је срамота. Те ствари ћемо довести у ред", рекао је Ђилас.

За нове инвеститоре важиће исти услови као и за оне који раде у земљи, рекао је Ђилас и додао да се само тако може направити клима и пореска политика која ће бити примамљива будућим инвеститорима.

Председник Српске асоцијације менаџера Бојан Радун рекао је да је за бољи пословни амбијент неопходна комуникација са државом, оценивиши да домаћи инвеститори нису ништа мање важни од страних.

Радун је истакао да ће велики број инвеститора отићи уколико се не спроведе "гиљотина прописа" и додао да држава треба да поџи оне који су у ситуацији да узму удео на тржишту земља у окружењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару