Читај ми!

Кинези праве "сааб"

Власник "Сааба", холандски "Спајкер", потписао уговор о производњи и продаји у Кини аутомобила некада шведске фирме, познате по безбедности својих возила.

Холандска компанија "Спајкер", власник шведског "Сааба", саопштила je да је потписан начелан споразум са кинеском фирмом "Панг Да аутомобили" о производњи и дистрибуцији аутомобила "сааб" у Кини, и то само једну седмицу пошто је пропао споразум са другом кинеском компанијом.

"Спајкер" је објавио да ће "Панг Да" уложити 65 милиона евра у куповину 24 одсто акција те компаније и да ће две фирме основати заједничко предузеће за возила "сааб" бренда у Кини, по принципу пола-пола.

"Панг Да" ће пребацити 30 милиона евра за куповину "Сааба" и још 15 милиона за набавку возила у наредних 30 дана од почетне куповине.

"Спајкер" је описао фирму "Панг Да" као највећег кинеског приватног дистрибутера аутомобила, с више од 1.100 продајних места.

Холандски "Спајкер аутомобили" објавили су прошле седмице да је раскинут договор са кинеском групом "Хавтаи мотори" о обезбеђивању новца за њену посрнулу филијалу "Сааб аутомобили", чиме је још једном доведена у питање судбина шведске компаније.

"Спајкер" је поводом прекида сарадање са фирмом "Хавтаи" навео да су две стране принуђене да раскину споразум, пошто "Хавтаи" није у стању да испуни све неопходне услове из споразума, пренеле су агенције.

Шведски аутомобили марке "сааб" деценијама су познати у свету по својој безбедности. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи