Читај ми!

Повољнији кредити за аграр

Развој пољопривреде и села кључан за квалитетнији живот свих грађана, оценио министар пољопривреде Душан Петровић. Министарство најавило мере пољопривредне политике које ће омогућити повољније кредите, пре свега за сточарство.

Министар пољопривреде Душан Петровић изјавио је да је политика руралног развоја једна од темељних политичких и филозофских поставки Владе и оценио да су заједнички регионални пројекти у области пољопривреде важни за побољшавање живота грађана.

"Желимо да развијамо пољопривреду и село и учинићемо све да људи у руралним подручјима што пре добију прилику да подигну квалитет живота", рекао је Петровић на отварању скупа "Подршка развоју руралних прекограничних општина у региону Западног Балкана методом просторног приступа".

Петровић је најавио да ће Министарство пољопривреде ускоро представити мере пољопривредне политике које ће омогућити повољније кредите, пре свега за сточарство.

"Није само пољопривредна политика елемент руралног развоја, већ ћемо се трудити да подигнемо инфраструктуру у сеоским подручјима", изјавио је Петровић.

Он је оценио да су пројекти прекограничне сарадње важни, јер су многа места која су била у центру збивања у Југославији пре распада земље сада на маргини.

Министар сматра да је суштина пројеката прекограничне сарадње да покаже колико је важно да се сви, што пре, нађемо у Европској унији и уклонимо границе успостављене пре 20 година.

Петровић је рекао да Србија подржава европске интеграције свих земаља региона и радује се њиховом напретку на путу пуноправног чланстава у ЕУ.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи