Раскинут уговор о градњи петље

Због неликвидности словеначке фирме "СЦТ", Дирекција за грађевинско земљиште раскинула уговор о изградњи петље на северном приступном делу моста на Ади Циганлији са том компанијом. Раскид уговора неће угрозити планирану динамику изградње моста.

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда обавестила је словеначку компанију "СЦТ" о раскиду уговора о изградњи петље на северном делу приступа мосту преко Саве на Ади Циганлији, објавиле су градске власти.

Словеначка фирма је, после потписивања уговора о градњи петље у децембру 2010. године, прогласила неликвидност, што би, како се наводи, могло да утиче на извршење обавеза из уговора о градњи петље "Јурија Гагарина".

Дирекција је, да би заштитила интерес града и осигурала да уговорени аванс од шест милиона евра буде искоришћен за предвиђене намене, тражила од "СЦТ" допуну банкарске гаранције коју словеначка компанија није обезбедила у датом року.

Зато је Дирекција одлучила да "СЦТ" обавести о раскиду уговора, о чему је известила и Европску инвестициону банку према чијим правилима ће се спровести даљи поступак избора извођача радова.

У саопштењу, објављеном на сајту градске управе, истиче се да раскид уговора са "СЦТ" неће угрозити планирану динамику изградње моста и приступних путева.

До краја године, како је планирано, биће завршена изградња конструкције моста и улазно-силазних рампи у улице Радничку и Јурија Гагарина, као и веза са петљом Хиподорм.

Јужне приступе мосту преко Саве на Ади Циганлији градиће аустријски "ПОР" и ту реализација тече по плану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи