"Дилојт" саветник "Јат ервејза"

Консултантска кућа "Дилојт и Туш" изабрана за саветника у процесу трансформације "Јат ервејза". Консултант ће имати два месеца да припреми стратегију и акциони план, и шест месеци да распише тендер и да се обави избор стратешког партнера.

Министарство за инфраструктуру потписало је уговор са консултантском кућом "Дилојт и Туш", која је на тендеру изабрана за саветника у процесу трансформације авиокомпаније "Јат ервејз".

Tендер за избор стратешког партнера националног авиопревозника требало би да буде расписан за око пет месеци.

Уговор су у Влади Србије потписали министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић и представник "Дилојта" у Србији Срђан Петровић.

Државни секретар за ваздушни саобраћај Миодраг Миљковић подсетио је да је Влада Србије, на седници 16. априла прошле године, усвојила закључак о оснивању нове авиокомпаније, која треба да преузме улогу националног авиопревозника, у стратешком партнерству са страном компанијом.

Миљковић је навео да ће консултант имати рок два месеца да припреми детаљну стратегију и акциони план, шест месеци да распише тендер и да се обави избор статешког партнера и још четири месеца да се обави пренос државног капитала и капитала стратешког партнера у нову компанију.

Вршилац дужности генералног директора "Јат ервејза" Владимир Огњеновић изразио је очекивање да ће процес оснивања нове авиокомпаније бити завршен до краја ове године и да ће нова компанија бити профитабилна и лидер у овом делу Европе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи