Производња кровних конструкција у Нишу

Француска компанија "Батикок", која производи кровне конструкције, отворила је фабрику у Нишу, у хали предузећа "МИН Специјална возила". "Батикок" најављује да ће посао добити 40 радника.

У хали предузећа "МИН Специјална возила" у Нишу, француска компанија "Батикок" отворила фабрику кровних конструкција. Посао ће добити 40 радника, најављују из компаније.

Еластичне кровне конструкције за стадионе, арене и спортске хале производиће се у Нишу. Раднике којих ће у почетку бити око 40 обучаваће колеге које су обуку завршиле у Француској.

Французи су убеђени да ће фабрика у Нишу бити добра база за пласман робе, пре свега, у Русију, али и у Африку.

Власник компаније Лоран Ладро каже да је обишао неколико градова у Србији , али да је у Нишу пронашао простор какав му је потребан за производњу.

Велики број приватизација у МИН-у је раскинут, па је долазак француске компаније у халу фабрике "Специјална возила" помало неочекиван. Милош Симоновић, градоначелник Ниша, нада се да ће то привући још неке инвеститоре и показати им да је могуће радити у халама нишке машинске индустрије.

Отварању фабрике присуствовали су и бивши радници фабрике "Специјална возила", којима фабрика дугује 18 плата. Они очекују да после доласка компаније из Француске та дуговања буду решена.

Француски "Батикок" је у халу уложио око два милиона евра, чиме је Ниш постао град са највише директних инвестиција у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи