"Делез" купио "Макси"

Белгијска "Делез група" купила је српски трговински ланац "Макси" за 932,5 милиона евра. Порез од продаје "Максија" биће плаћен у Србији. Нови власник обећава да неће бити отпуштања радника, а цене производа биће приступачније за све купце у Србији.

Међународни ланац малопродајних објеката из Белгије, компанија "Делез група", постигла је споразум о куповини 100 одсто "Делта Макси групе" која поседује око 450 продавница у пет земаља југоисточне Европе, саопштила је данас та група.

На основу споразума, "Делез група" ће купити "Делта Макси" за 932,5 милиона евра, укључујући нето дуговања око 300 милиона евра.

Генерални директор и директор коропоративних комуникација "Делта Холдинга" Јелена Крстовић изјавила је да ће порез од продаје "Делта Максија" бити плаћен у Србији, али је нагласила да ће то бити реализовано тек када буде завршена цела трансакција.   

Компанија је раније најавила да очекује да цела трансакција буде завршена у трећем кварталу 2011. године.

Према речима Крстовићеве, сума није још позната, зато што ће тек у наредних неколико месеци бити затворен финасијски оквир трансакције.

Након тога, биће познати сви подаци и поступиће се у складу са финансијским прописима Србије, али и других тржишта на којима "Делта" послује.

Нова радна места, приступачне цене 

Представник "Делез групе" рекао је за РТС да ће отворити нова радна места, али и проширити асортиман робе, чије цене ће бити приступачне грађанима Србије.

"Купци могу да имају поверења да ће један од кључних приоритета бити да понудимо конкурентне цене. Даћемо све од себе да повећамо понуду производа купцима по најконкуретнијим ценама, јер грађани желе добру цену и добар производ", каже Пјер-Оливије Бекерс, председник и генерални директор "Делез групе".

Бекерс је изјавио да "Делта Макси група" има снажну позицију и остварује веома динамичан раст у пет земаља југоисточне Европе, региону у ком је "Делез" до сада био присутан кроз трговинске ланце "Алфа Бета" у Грчкој и "Мега Имаге" у Румунији.

Нови власник истиче да потрошачи "Делта Максија" могу да буду сигурни да ће наставити да им пружају првокласну услугу какву су и до сада имали.

"Успех нашег присуства зависиће од наших способности да задовољимо потрошача, јер без разумевања шта купци траже и какве су им потребе, наше присуство овде би било беспотребно. Ово је важан развој за будућност малопродаје у Србији", рекао је Бакерс.

"Делез" добар партнер

Коментаришући продају "Максија" белгијској компанији, председник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић рекао је да то представља велику финансијску подршку "Делти" за даљи развој аграра и сектора некретнина.

"Потписивањем уговора, Србија иде великим кораком ка ЕУ. И то не само Србија, већ цео регион, што је основни циљ свих нас. Основно за Србију и регион јесте што долази једна страна компанија, компанија која нам доноси европска правила, јер је то будућност српске привреде у региону", каже Мишковић.

Мишковић је, на конференцији за новинаре, поручио клијентима и добављачима "Делте" да ће у "Делезу" имати доброг партнера, додавши да је уверен да ће, захваљујући доласку те компаније у Србију, у пословање бити уведени и европски стандарди од којих ће сви имати користи.

Председник "Делта холдинга" је истакао да потписивање уговора између "Делте" и компаније "Делез" значи први велики корак ка Европској унији, и за Србију, али и за регион.

Уз пословање у Грчкој и Румунији, куповина "Делта Макси групе" сврстаће "Делез групу" међу водеће малопродајне ланце у југоисточној Европи.

"Делез" од пословања у седам земаља југоисточне Европе очекује укупан приход од око 3,4 милијарде евра, који ће бити остварени у мрежи са више од 800 продавница.  

Извршни потпредседник "Делез групе" и генерални директор за југоисточну Европу Костас Макјерас изјавио је да изузетно поштује резултате које је "Делта Макси група" остварила у претходној деценији.

"Милиони потрошача 'Делта Максија' могу да буду сигурни да ћемо наставити да им пружамо првокласну услугу какву су и до сада имали у својим омиљеним радњама. Поред тога, задовољству купаца ће, свакако, допринети експертиза наших компанија у погледу асортимана и робе", истакао је Макјерас.

"Делта Макси група", чије је седиште у Београду, основана је 2000. године. Тај ланац сада има око 450 малопродајних објеката у Србији, Бугарској, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Албанији. У Србији поседује око 350 радњи.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи