Куршумлија плаћа двовлашће

Са једном од највећих стопа незапослености, која премашује 45 одсто и најнижим зарадама које у просеку износе нешто више од 18 хиљада динара, мештани Куршумлије све теже састављају крај с крајем.

Куршумлија, просторно једна од највећих општина у Србији, годинама је међу најсиромашнијима. Према подацима, просечна зарада једва премашује 18 хиљада.

Прошле године у "Симпо ШИК-у" покренута је производња уз помоћ Владе и запослено је три стотине радника, а посла ће бити за још четири стотине на новој производној линији, која би ускоро требало да буде отворена.

Све то, међутим, није знатније утицало на побољшање економске ситуације, па је прошле године, у потрази за послом, отишло више од хиљаду људи.

Општина Куршумлија једва успева да сервисира редовне обавезе, а од недавно је у још већим проблемима.

Двовлашће у Куршумлији траје већ три месеца, а ниједан од председника ни Горан Бојовић (НС) ни Весна Јаковљевић (ДС) нема право потписа, а тиме ни права располагања буџетом.

Овакво стање погодило је најпре кориснике народне кухиње којих је у Куршумлији 850, а на оброк дневно чека још две хиљаде социјално најугроженијих.

И миграција је учинила своје. Због лоше економске ситуације, млади одавде све чешће одлазе. Само у протеклој години, из Куршумлије се одселило више од хиљаду људи.

"Деца ми раде у Београду код приватника, овде седим сама", каже Драгица Цветковић из Куршумлије.

Горан Бојовић, један од председника општине Куршумлија каже да општина покушава да на неки начин покрене привреду и предузећа и да на тај начин задржи људе.

И поред немаштине, новац се некако и нађе, јер, иако спада у ред најсиромашнијих, Куршумлија на годишњем нивоу издвоји преко пет милиона динара плаћајући истовремено актуелне и смењене председнике, заменике и остале функционере.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи