Влада "амортизовала" удар финасијске кризе

Влада Србије "делом амортизовала снажан удар" финансијске кризе, обезбедивши високу стабилност курса динара, спољну и финансијску ликвидност, оценио министар Петар Шкундрић.

Министар рудраства и енергетике Петар Шкундрић оценио је да је Влада Србије "делом амортизаовала снажан удар" финансијске кризе, обезбедивши релативно високу стабилност курса динара, спољну и финансијску ликвидност и релативно задовољавајућу унутрашњу финансијску ликвидност и дисциплину.

"Као један од одговора на финансијску кризу, отворени су јавни радови на путној инфратструктури, чији ће се интензитет појачати у току јесени и следеће године, као и покретање снажног инвестиционог циклуса у енергетици", рекао је Шкундрић на отварању 40. сабора "Прођох Левач, прођох Шумадију".

Шкундрић је оценио да ће то омогућити снажење српске економије, зауставлити стопу раста незапослених и отварање на десетине хиљада радних места.

Министар Шкундрић је истакао да Србија кроз енергетско инфраструктурне пројекте, као што је нафтно-гасни аранжман, оставрује стратешко партнерство и учвршћује добре пријатељске односе са Руском Федерацијом, али и неким земљама Европске уние, посебно са Италијом.

"У области енергетике градимо или ћемо градити стратешке односе са земљама у окружењу, земљама ЕУ, Немачком, Мађарском, Словачком, а посебно партнерске односе градимо са Кином", рекао је Шкундрић.

Србија се у енергетици стратешки определила за унапређење и отварање инвестиционих захвата, за унапређење и ширење енергетске производње и транспортне инфараструктуре, нагласио је министар Шкундрић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи