Технолошки парк – нова радна места

Остварењем пројекта Европске комисије у Вршцу, изградњом Технолошког парка, обезбедиће се посао за више од 1.000 радника. Стране компаније већ заинтересоване да у Парку отворе погоне.

Изградња Технолошког парка у Вршцу најзначајнији је пројекат делегације Европске комисије у Србији, изјавио је шеф тима Пројекта подршке општинама североисточне Србије (МСП-НЕ) Вилиам Луис.

Луис је приликом прве посете радовима на изградњи инфраструктуре у будућем Технолошком парку у Вршцу истакао да већ постоји интерес страних компанија да ту отворе своје погоне.

"Знамо да је тешко наћи посао и у економски стабилном времену, али сада смо сведоци да је то могуће и у доба велике кризе. То је суштина нашег посла, јер ће овде, кроз неколико година, бити запослено више од хиљаду људи. Ако крај буде једнако добар као овај почетак, онда смо урадили праву ствар", рекао је Луис.

Председник општине Вршац Чедомир Живковић нагласио је да је Општина одредила услове по којима заинтересоване компаније могу лицитирати за инфраструктурно опремљене парцеле, као и да је основано Друштво са ограниченом одговорношћу "Технолошки парк", чији је циљ анимирање и привлачење страних улагача.

"Сви који желе да улажу у Вршац то могу да учине под једнаким условима, а обавезаће се да ће у року од две године подићи погон, обезбедити нова радна места и да неће моћи да иселе рачун из наше Oпштине. Завидан број иностраних фирми потврдио је  долазак", рекао је Живковић.

Он је казао да је сврха тог пројекта отварање нових радних места, као "једини начин да се квалитетно превазиђу социјални проблеми".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи