Нови председник УО НИС-а

Вадим Јаковљев изабран за новог председника Управног одбора Нафтне индустрије Србије. Досадашњи председник Дмитриј Малишев посветиће се другим пројектима Гаспромњефта.

Управни одбор Нафтне индустрије Србије изабрао је данас за новог председника Вадима Јаковљева, досадашњег члана УО НИС и заменика генералног директора Гасрпомњефта.

Јаковљев је на позицији председника Управног одбора НИС-а заменио Дмитрија Малишева који ће се посветити другим пројектима компаније Гасрпомњефт, наводи се у саопштењу НИС-а.

Малишев је, поред обављања функције председника Управног одбора, радио и као саветник генералног директора "Гаспромњефта" и водио преговоре приликом куповине 51 одсто акција НИС-а.

У саопштењу се наводи да избор Јаковљева за председника Управног одобора "представља важан корак у јачању нивоа заступљености највишег руководства Гаспромњефта у управљачком тиму НИС-а.

"Пред нама је задатак да у кратком року направимо квалитативан помак у развоју пословања компаније, како бисмо обезбедили јачање позиције регионалног лидера у области нафтне индустрије", рекао је Јаковљев након избора на нову функцију.

Вадим Јаковљев, рођен 1970. године, радио је од 1995. до 2000. радио је у ревизорској компанијиј Прајсвотерхаус Куперс.

Током 2001. и 2002. године радио је као заменик руководиоца финансијско-економског сектора компаније Јукос ЕП.

Од од 2003. до 2004. године био је финансијски директор фирме Југанскњефтгас у НК Јукос, а 2005. и 2006. године био је заменик генералног директора за економику и финансије у компанији Сибур - Руски точкови.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи