ЕБРД одобрила кредит за Коридор 10

Европска банка за обнову и развој одобрила 150 милиона евра за деоницу Коридора 10 од Ниша до Димитровграда. Укупна вредност изградње аутопута од Ниша до Димитровграда на Коридору 10 је 795 милиона евра.

Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) одобрила је Србији кредит од 150 милиона евра за изградњу деонице аутопута на Коридору 10, од Ниша до Димитровграда, саопштила је ЕБРД.

Како се наводи у саопштењу, ЕБРД ће финансирати изградњу преосталих 82 од укупно 90 километара аутопута Е-80 који повезује Ниш, трећи по величини град у Србији, са Димитровградом, који је на граници са Бугарском.

Укупна вредност изградње аутопута од Ниша до Димитровграда на Коридору 10 процењена је на 795 милиона евра, а кредите за тај пројекат обезбедиће и Светска банке и Европска инвестициона банка (ЕИБ).

Коридор 10, један од 10 паневропских коридора и најважнија саобраћајница у Србији, повезује Србију са Македонијиом и Грчком на југу и Хрватском, Мађарском и Западном Европом на северу.

"Изградња аутопута од Ниша до Димитровграда је стратешки пројекат за Србију и регион. Та саобраћајница ће донети велику корист Србији у олакшању трговине и регионалних интеграција на Балкану", оценио је директор пословне групе ЕБРД за трансопрт Томас Мајер.

ЕБРД је до сада инвестирала у Србију више од 1,6 милијарди евра, од чега је око 160 милиона евра уложено у инфраструктурне пројекте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи