Поскупео хлеб

Од данас, цена хлеба Београдске пекарске индустрије и "Класа" виша за 15 одсто и износи 44 динара. "Делта Макси" и "Јабука" нису мењали цене.

Хлеб Београдске пекарске индустрије и "Класа" од данас је скупљи у просеку 15 одсто, потврдио је директор Београдске пекарске индустрије, Нури Шахид.

Нова цена хлеба "Сава" је 44 динара. И приватни пекари најављују поскупљење, али још није познато за колико.

Иако је хлеб "Сава" поскупео шест динара, у "Делта Максију" кажу да за сада неће примењивати нове ценовнике. "Сава" код њих и даље кошта 38, а народни 28 и по динара.

Ни у "Јабуци" нису мењали цене. Као оправдање за поскупљење пекари наводе да је пшеница скочила са 14 на 19 динара, а да цена брашна иде и до 32 динара плус пдв.

"Клас" и Београдска пекарска индустрија почеће са корекцијом цена у просеку за 15 процената, минимално повећање биће десет, а максимално 20 процената, а коначан ценовник хлеба и пецива биће готов у петак", изјавио је Нури Шахид , директор "Класа".

Приватни пекари сутра настављају преговоре о цени хлеба са Министарством трговине. До сада је понуђено да држава из робних резерви пекарима позајми 100.000 тона пшенице на годину дана. Заузврат у приватним пекарама хлеб не би коштао више од 38 динара.

"Има велики број приватних занатских пекара који су вољни да преузму пшеницу на позајмицу и да задрже цену хлеба у оквирима од 38 динара", објаснио је Зоран Пралица, председник Уније приватних пекара Србије.

Директор Републичке дирекције за робне резерве Горан Тасић рекао је да одлуку о позајмици мора да донесе Влада својим закључком, а томе треба да претходе и одговарајуће гаранције од стране Уније да ће пшеница после годину дана бити враћена, као и да ће цене хлеба до краја године остати на нивоу од 31. јула 2010.

Ускоро можемо очекивати да ће поскупети и пецива и друге врсте хлеба, јер је у последњих месец дана берзанска цена жита готово удвостручена.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи