"Сава" не поскупљује

Најпродаванији хлеб "Сава" неће поскупети још најмање шест месеци, договорили су се представници Уније пекара Србије и Министарства трговине и услуга. Цене осталих врста хлеба и пецива формираће се слободно, рекао председник Уније пекара Зоран Пралица.

Унија пекара Србије договорила се са Министарством трговине и услуга да неће повећавати цену најпродаванијег хлеба "Сава" од пола килограма, изјавио је председник тог удружења Зоран Пралица.

"Са министром трговине Слободаном Милосављевићем јуче је договорено да цена тог хлеба, који се продаје за максимално 38 динара по векни, остане непромењена најмање шест месеци, због чега би пекари требало да на позајмицу добију око 100.000 тона брашна из Робних резерви", рекао је Пралица.

Пралица је истакао да би се то брашно користило само за производњу хлеба "Сава" и истакао да данас има састанак са директором Робних резерви Гораном Тасићем, са којим би требало да разговара о тој позајмици.

Додао је да коначну одлуку о позајмици брашна, која подразумева његово враћање у року од годину дана, треба да одобри Влада Србије, али сматра да неће бити проблема око те одлуке.

Цене осталих врста хлеба, као и пецива и даље ће се формирати слободно, нагласио је председник Уније пекара.

Пралица је навео да се годишње у Србији за хлеб потроши око 500.000 тона брашна, а само за хлеб "Сава", од белог брашна тип 500, око 450.000 тона.

У Србији, према подацима Уније пекара, има око 7.000 пекара у којима ради око 70.000 људи.

Унија пекара је, пре неколико дана, најавила повећање цене хлеба, због раста курса евра и раста цена жита и енергената.

Министар трговине Слободан Милосављевић изјавио је тада да цене неће бити ограничаване, али да у овом тренутку повећање цене хлеба не би било оправдано, јер се још увек у производњи користи брашно пшенице од прошле године које је куповано по цени до 10 динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи