Кредит Железници – нови возови

Железницама Србије Еурофима одобрила 43 милиона швајцарских франака за набавку 10 нових возова.

Међународна железничка банка Еурофима одобрила је Железницама Србије 43 милиона швајцарских франака за набавку нових дизел-моторних возова, који ће, како се очекује, саобраћати српским пругама средином 2010, најкасније средином 2011. године.

Тачан број дизел-моторних гарнитура које ће бити набављене биће познат тек након окончања целокупне предвиђене тендерске процедуре, а процењује се да ће путнички возни парк Железнице бити богатији за најмање десетак оваквих возова.

С обзиром да су Железнице Србије код Еурофиме конкурисале за 60 милиона швајцарских франака, постоји могућност да у наредном периоду буде одобрено и преосталих 17 милиона, за набавку додатног броја дизел-моторних возова.

Процењује се да би та средства била довољна за набавку још четири гарнитуре, што значи да би се српским пругама у наредних годину и по дана могло да саобраћа 14 нових дизел-моторних возова.

Српска Железница је једино такво предузеће у региону којем је Еурофима одобрила средстава за набавку нових возила.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи