Поново спор око чартер летова за Турску

Турска ускратила дозволу ЈАТ-у за чартер лет за Анталију, планиран за 16. јуни. Национална авио компанија саопштава да турске ваздухопловне власти не поштују договор о чартер летовима и доводе у питање ЈАТ-ов саобраћај за летовалишта у Бодруму и Анталији.

"Јат ервејз" саопштава да турске ваздухопловне власти не поштују договор о чартер летовима и доводе у питање ЈАТ-ов саобраћај за летовалишта у Бодруму и Анталији.

Јат обавештава путнике да је Турска страна најпре дала дозволе за летове 13, 15. и 16. јуна, а само пола сата касније обуставила лет 16. јуна.

У Директорату за цивилно ваздухопловство Србије рекли су РТС-у, да турске ваздухопловне власти немају разлога да не поштују договор постигнут 5. јуна у Анкари.

Договор подразумева да ЈАТ лети за Анталију и Бодрум током целе туристичке сезоне, на недељном нивоу, док турска страна може три пута недељно летети за Београд.

У Директорату оцењују да је дошло до проблема у ажурирању дозвола и наглашавају да ће контактирати са ваздухопловним властима Турске да ЈАТ-у обезбеде дозволу за чартер лет у уторак, 16. јуна.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи