Раст тржишта игрица за мобилне телефоне

Док компаније широм света бележе губитке, вредност светског тржишта игрица за мобилне телефоне повећана је 20 одсто током минуле две године, на 5,4 милијарде долара.

Светско тржиште игрица намењених мобилним телефонима за протекле две године забележило је пораст од 20 одсто, објавио је истраживачки кабинет "Јупитер Рисерч" (Jupiter Research).

Раст тржишта на 5,4 милијарде долара резултат је све веће употребе "смартфоунова" (комбинација мобилног телефона и џепног рачунара) и мобилних телефона треће генерације (3G), објављено је на веб сајту zdnet.fr.

Стручњаци "Јупитера" предвиђају и да ће се до 2012. године више од половине објављених игрица финансирати од реклама.

Резултати "Јупитеровог" истраживања су, глобало гледано, показали и да се преузимање игрица није превише интензивирало у САД и западној Европи, док се стално повећава на тржиштима у експанзији, попут индијског и кинеског.

Истовремено, преузимање игрица под платформом "Јава" опада, док се преузимање игрица за чувени "Еплов" (Apple) мултимедијски телефон "АјФоун" (iPhone) повећава.

Комбинација "АјФоуна" и једноставности коришћења "Еплове" виртуелне продавнице "Еп стор" у великој мери подстакла је раст индустрије игрица, истакао је аутор истраживања "Јупитер Рисерча" Виндзор Холден.

Према његовим речима, "Еплов" уређај веома добро се графички прилагођава игрицама нудећи економски модел који може да обезбеди веће приходе ауторима, тако да је чудно што се и друге компаније њиме не "инспиришу".

Није у питању само то што су власници "АјФоуна" корисници "смартфоунова" који преузимају највише апликација, већ је, према резултатима истраживања "Јупитера", та "Еплова" платформа успела да привуче и највише великих издавача игрица попут "Илектроник артс" (Electronic Arts) и "Сега" (Sega).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи