Следи реструктурирање ПТТ Србије

Јавно предузеће ПТТ Србије почеће следеће године реструктурирање и трансформацију у затворено акционарско друштво у власништву државе, са циљем да се побољша квалитет услуга, најавио генерални директор Горан Ћирић.

Генерални директор Јавног предузећа ПТТ Србија Горан Ћирић рекао је да неће бити приватизације Поште, али да ће трансформација у затворено акционарско друштво, 100 одсто у власништву државе, омогућити брже доношење одлука и бржи наступ на српском тржишту, које ће бити либерализовано.

Ћирић није могао да прецизира када ће бити завршена трансформација, наводећи да ће се у наредној години радити на томе и да ће коначни пројекат дефинисати рокове.

Генерални директор ПТТ-а рекао је и да је план да се у сарадњи са министарствима за телекомуникације и финансије обезбеде фондови за рестуктурирање тог јавног предузећа.

"У наредној години ће се, у сваком случају, радити на реструктурирању и реорганизацији. То ће показати шта су потребни капацитити ПТТ Србије у кадровском смислу", рекао је Ћирић у интервјуу агенцији Бета.

На основу реорганизације радиће се нова систематизација радних места за коју ће мерило бити профитабилно пословање.

Ћирић није желео да процени колики је вишак запослених у ПТТ Србије, али је подсетио да је то јавно предузеће од 2005. године до сада смањило број запослених са 18.000 на 15.000.

Позитивно пословање, бољи квалитет услуга

ПТТ Србије у овом тренутку позитивно послује, што показује да неће бити великих интервенција у промени броја запослених, истакао генерални директор и навео ће све бити усклађено у разговорима и договорима са синдикатима.

Ћирић је оценио да је ПТТ Србије у првих девет месеци ове године имало добит од две милијарде динара и додао да је план да се у 2009. из основног пословања предузећа остварити добит од 740 милиона динара и из учешће у добити Телекома Србије у 2008. додатних 1,5 милијарди динара.

Показатељ побољшања квалитета услуга, наводи Ћирић, представља то што је почетку мерења квалитета, у првом тромесечју 2007. године, око 10 одсто пошиљака испоручивано у року од једног дана, док је то сада 66 одсто.

Према његовим речима, пре две године у року од два дана испоручивано је 40 одсто пошиљака, а сада је то случај са 91 одсто пошиљака, што је у рангу најозбиљнијих европских поштанских управа.

"Изградњом главних поштанских центара у Београду, Новом Саду и Нишу и пуном применом адресног кода ПТТ Србије жели да ради на скраћивању рокова преноса и уз примену и интеграцију савремених поштанских и информационих технологија, подигне ниво услуге и смањи трошкове пословања", рекао је Ћирић.

Како је навео, очекује да ће до краја октобра бити изабрана пројектантска кућа која ће припремити пројекат изградње центара.

"Реч је о 24.000 квадратних метара простора који ће бити срце новог аутомативозованог поштанског система", казао је Ћирић и додао да ће у 2010. години паралелно са реализацијом грађевснког дела бити расписивани танедери за набавку опреме.

Ћирић је рекао да од четири милијарде динара планираних инвестиција у 2009. години, за поштанске центра било издвојено 1,5 миллијарди динара и додао да ће тај новац бити улаган и током 2010. у складу са реализацијом пројекта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару