Стабилна енергетска ситуација у Србији

На састанку Радне групе Владе Србије за сигурно снабдевање енергентима, којом је преседавао министар рударства и енергетике Петар Шкундрић, закључено да је енергетска ситуација у Србији стабилна и да су на време завршене све неопходне припреме за зимску сезону.

Енергетска ситуација у Србији је стабилна и на време су завршене све неопходне припреме за зимску сезону, закључено је на састанку Радне групе Владе Србије за сигурно снабдевање енергентима, којом је преседавао министар рударства и енергетике Петар Шкундрић.

На састанку је анализирана актуелна енергетска ситуацију у земљи пред почетак грејне сезоне, наведено је у саопштењу.

Осим представника Министарства рударства и енергетике Радну групу чине представници Електропривреде Србије (ЕПС), Електромреже Србије (ЕМС), Србијагаса, Нафтне индустрије Србије (НИС), Удружења топлана Србије, Управе за енергетику града Београда и Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине.

Представници ЕПС-а истакли су да је електроенергетски систем у Србији стабилан и да су на време завршени сви неопходни ремонти.

ЕПС је потпуно спреман за почетак грејне сезоне са довољним количинама угља на депонијама и стањем акумулација изнад биланса, а не очекују се никакви поремећаји у снабдевању корисника електричном енергијом.

НИС је на време обезбедио довољне залихе мазута за нормално функционисање система даљинског грејања, речено је на састанку Радне групе.

Договорено је да се направи репрограм свих дугова топлана према Србијагасу и НИС-у закључно са 31. децембром ове године уз финансијске гаранције и учешће локалних самоуправа.

И Србијагас је обезбедио довољне количине гаса пред почетак грејне сезоне, складиште гаса Банатски двор пуни се планираном динамиком, а радове које изводе Србијагас и НИС- Нафтагас на магистралном гасоводу Госпођинци-Банатски Двор приводе се крају.

Како је наведено у саопштењу, Радна група за сигурно снабдевање енергентима редовно ће се састајати и анализирати енергетску ситуацију у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару