Србија погодна за италијанске инвеститоре

Постоје сви услови за инвестирање у Србији изјавио у Вршцу заменик италијанског министра за економски развој Адолфо Урсо и додао да ће ту поруку пренети италијанским предузећима. Ова регија има идеалан положај, близу је ЕУ, а и Србија је кренула путем интеграција, нагласио Урсо.

Заменик италијанског министра за економски развој Адолфо Урсо, који предводи привредну делегацију у посети Србији, изјавио је у Вршцу да постоје сви услови за инвестирање у Србији и да ће ту поруку пренети италијанским предузећима.

"Порука коју ћемо пренети италијанским предузећима је, дођите, инвестирајте у овај део Србије, остварите партнерство са српским предузећима, како би заједнички ишли путем развоја", рекао је Урсо приликом сусрета са председником Извршног већа Војводине Бојаном Пајтићем и председником општине Вршац Чедомиром Живковићем.

"Вршац и ова регија имају идеалан географски положај, близу су земље чланице Европске уније, а сем тога, Србија је већ кренула путем интеграција ка ЕУ, а ми смо као Италија дали своју нужну подршку", рекао је заменик италијанског министра за економски развој.

Урсо је додао да ће позитивно искуство италијанских предузећа која већ раде у Војводини сигурно бити прави пут за остваривање квалитативног скока који ће нужно довести до присуства и других предузећа из Италије у Србији.

"Данас око 6.000 људи у Војводини ради у италијанским компанијама, које на економску кризу нису одреаговале отпуштањем радника, већ консолидацијом производње", рекао је Пајтић.

У Војводини има 25 италијанских компанија

Обраћајући се високој делегацији Италији, у којој је, уз Урса, био и амбасадор Италије у Србији Армандо Варикио, Пајтић је подсетио да је данас у Војводини присутно 25 италијанских компанија, које су приватизовале неке од најважнијих гиганата, као што су ДДОР, Панонска банка, Шећерана у Сенти.

"Желимо да предочимо наше компаративне предности код улагања и верујемо да су оне значајно веће у односу на предности за инвеститоре у Румунији", рекао је Пајтић.

Пајтић је навео да се предност огледа кроз макроекономску климу, ниже порезе, инфраструктуру, која је спремна да одговори на све захтеве, као што је технолошки парк у Вршцу.

"Спремни смо да реализујемо и аутопут који ће повезати регионе, што је значајно за италијанске инвеститоре. Веома важна компаративна предност јесу и стимулативне мере Покрајинске владе за ново радно место у Војводини сваком инвеститору опредељујемо 1.300 евра, што је стимулативна мера за инвеститоре у овој економској кризи", рекао је председник Извршног већа.

Председник општине Вршац Чедомир Живковић је нагласио да је годинама близина државне границе за вршачку општину био недостатак који се данас показао као предност, и додао да локална власт жели ту предност да искористи за добробит свих грађана ове општине.

Живковић је изразио уверење да ће убрзо након данашњег сусрета бити и конкретних резултата сарадње с Италијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару