Читај ми!

Репрограм дугова за паркирање у Београду

Усвојен План репрограма дугова корисника услуга "Паркинг сервисa". Дужницима који у року од 90 дана потпишу Уговор о репрограму биће отписана камата и омогућено да преостали дуг плате уз попуст од 10 до 30 одсто.

Привремено веће Београда усвојило је План репрограма дугова корисника услуга ЈКП "Паркинг сервис", на основу ког ће дужницима који у року од 90 дана потпишу Уговор о репрограму бити отписана камата и омогућено да преостали дуг плате уз попуст од 10 до 30 одсто.

"Највећи број дужника 'Паркинг сервиса' (око 84 одсто) јесу грађани који дугују до 150.000 динара. Ова категорија дужника ће, уколико уплати одмах свој дуг, бити ослобођена камате и оствариће попуст од 30 одсто на основни дуг, док ће им се, уколико се одлуче на плаћање у ратама (зависно од броја рата), осим ослобађања од обавезе плаћања камата, основни дуг умањити за 10 до 15 одсто", наводи се у саопштењу.

ЈКП "Паркинг сервис" ће у наредним данима објавити на који начин ће грађани моћи да остваре право које имају на основу Плана репрограма.

Привремено веће Београда именовало је на данашњој седници новог председника, заменика председника и секретара Градске изборне комисије (ГИК), која сада има 15 чланова.

Како се наводи у саопштењу Привременог већа Београда, на место председника ГИК-а уместо Ивана Шебека постављен је Зоран Лукић.

Разрешен је досадашњи заменик председника ГИК-а Страхиња Секулић а именована Биљана Живковић, док је уместо досадашњег секретара ГИК-а Милоша Тодоровића изабрана Сандра Пантелић.

Градску изборну комисију сада чини 15 чланова, од којих су Српска напредна странка и Демократска странка предложиле по пет чланова, Социјалистичка партија Србије три, а Демократска странка Србије два члана.

Она ће се бавити изборима које је председник Скупштине Србије Небојша Стефановић најавио за 16. март.

Нова именовања у Београду 

Привремени орган Београда дао је сагласност заменику начелника градске управе Београда да разреши дужости заменика директора Службе за интерну ревизију Бранислава Ракића и да именује Слободана Милића, дипломираног економисту.

Привремено веће Београда разрешило је дужности директора Спортско-рекреативног центра "Пионирски град" Мирослава Лазовића, а за новог директора именован је Слободан Јакшић, дипломирани економиста.

Разрешена је дужности директор Градског завода за плућне болести и туберкулозу Драгана Мандић на основу одлуке Управног одбора донете 23. децембра 2013. године, којом је утврђена "одговорност директора која је својим нестручним, неправилним и несавесним радом проузроковала већу штету заводу".

За вршиоца дужности директора Градског завода за плућне болести и туберкулозу у периоду од шест месеци именована је Љиљана Тимотијевић, специјалиста пнеумофизиологије.

Привремени орган Града Београда извршио је именовања и разрешења у надзорним одборима ЈРП Студио Б, Градском саобраћајном предузећу "Београд", Јавном предузећу "Сава центар", ЈП "Хиподром", ЈВП "Београдводе", ЈП "Ада Циганлија", Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу града, ЈП "Градско стамбено", ЈКП "Јавно осветљење", ЈКП "Градске пијаце", ЈКП "Београдски водовод и канализација" и ЈКП "Београдске електране".

Извршена су именовања и разрешења у управним одборима клиничко-болничких центара "Земун", "Драгиша Мишовић", "Бежанијска коса", "Звездара", као и у Заводу за хитну медицинску помоћ Београда, Заводу за здравствену заштиту студената, Туристичкој организацији Београда, Привредном друштву за изградњу електроенергетских објеката "Електроизградња", Градском заводу за кожне и венеричне болести и Дому здравља "Нови Београд".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи