Читај ми!

Стопиране плате у "Србијагасу"

Због кашњења у плаћању добављачу, јавном предузећу "Србијагас" није одобрена исплата децембарских плата, кажу у Министарству финансија.

Министарство финансија Србије потврдило је да јавном предузећу "Србијагас" није одобрена исплата децембарских плата због кашњења у плаћању добављачу.

Како су агенцији Бета рекли у Министарству, ради се искључиво о доследној примени закона.

"Србијагас", као и друга јавна предузећа, у складу са Законом о измирењу новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама има рок од 45 дана за измирење обавеза према приватном повериоцу.

У конкретном случају, у питању је обавеза према приватном повериоцу која је на јучерашњи дан износила 1,06 милијарди динара, а данас је смањена на 892 милиона динара.

"С обзиром на то да се врши овера образаца за зараде за децембар 2013. године, указујемо да та обавеза није била измирена на дан 31. децембар 2013, у истом износу. Крајњи рок за измирење обавезе био је 28. децемабр 2013. године", истакли су у Министарству.

По наводима Министарства финансија, обрасци за децембарске зараде у "Србијагасу" нису оверени у складу са Законом о јавним предузећима.

Лист Блиц пише да плате у "Србијагасу" касне први пут за 20 година, пошто запослени 10. јануара нису добили други део децембарске плате. Исплату је зауставило Министарство финансија због кашњења у плаћању рата "Гаспрому" за испоручени гас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи