Читај ми!

Домаћи извођачи спремни да граде "Прокоп"

Србија има добре извођаче који могу да заврше изградњу станице "Прокоп", каже први човек "Железница Србије" Драгољуб Симоновић. Ипак, подсећа да на конкурсу могу да учествују извођачи и из земље и иностранства.

Генерални директор "Железница Србије" Драгољуб Симоновић каже да на конкурсу за наставак изградње станице "Прокоп" могу да учествују сви који испуњавају услове и да је приоритет овога пута "да покажемо да смо у стању да посао реализујемо са домаћом оперативом".

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Симоновић је подсетио да ће јавни позив за наставак изградње "Прокопа", који су "Железнице Србије" јуче објавиле, бити отворен до 24. фебруара, а критеријум за оцењивање понуда биће најнижа понуђена цена.

Наводећи да на конкурсу могу да учествују извођачи из земље и иностранства, Симоновић је истакао да "имамо наше добре извођаче који могу то да заврше".

"Јавним позивом за подношење понуда за прву фазу радова на реконструкцији саобраћајних капацитета у 'Прокопу' предвиђен је максималан рок за извођење радова од 420 дана, односно 18 месеци", рекао је Симоновић и додао да ће посао бити финансиран кувајтским кредитом од око 26 милиона евра.

Објаснио је да ће, по завршетку изградње, стара железничка станица бити измештена из центра, а кроз "Прокоп" ће пролазити локални, регионални и међународни путнички возови, док "теретни саобраћај мора да заобиђе овај део станице и ићи ће преко Панчевачког моста".

"Железнице" су јуче саопштиле да се завршетком изградње београдског железничког чвора "стварају претпоставке за успешну реализацију пројекта "Београд на води", који је од изузетног значаја за целу Србију".

Изградња "Прокопа" је почела 1977. године, али је убрзо прекинута због недостатка новца. Радови, са прекидима, трају 37 година и у њих је досад уложено више од милијарду евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи