Читај ми!

"Застава оружје" највећи порески дужник

Са 6,48 милијарди динара дуга, предузеће "Застава оружје" из Крагујевца предводи на списку највећих пореских дужника у Србији. На другом месту је "Симпо" из Врања, а следе га "Слобода" из Чачка и "Крушик" из Ваљева.

Пореска управа Србије објавила је списак највећих пореских дужника, који предводи "Застава оружје" из Крагујевца са 6,48 милијарди динара дуга. На другом месту је "Симпо" из Врања који дугује 3,98 милијарди динара, наводи се на сајту Пореске управе.

Следе "Слобода" из Чачка са 2,54 милијарде динара, "Крушик" из Ваљева са 2,19 милијарди, "Наменска" у оквиру "Прве петолетке" из Трстеника са 1,79 милијарди, као и "Борба" из Београда са 1,72 милијарде динара.

За њима су "Лола ливница" из Београда, "Мера инвест" из Београда, "Симекс" из Суботице, "Монтера" из Беогада, "Хемијска индустрија Зорка" из Суботице, као и "Лука Београд".

Међу највећим пореским дужницима су Фудбалски клуб Црвена звезда са 438 милиона динара, као и "Фармаком", Индустријски комбинат Гуча из Лучана, Ветеринарски завод из Земуна, медијска кућа "Пинк интернешенел", Фудбалски клуб Војводина, Омладински фудбалски клуб Београд и "Новости".

У листу највећих дужника према подацима до 20. децембра 2013, увршћени су и Министарство здравља, Републички геодетски завод, ПИО фонд, Републички фонд за здравствено осигурање и "Железнице Србије".

На списку највећих дужника је 460 активнх правних лица, 869 фирми које су у стечају и ликвидацији, 187 су у реструктурирању, 360 је брисано из регистра, 83 је оних којима је одузет порески идентификациони број (ПБ) и 1.000 предузетника.

Пореска управа нема могућност да принудно наплати дуг од предузећа која су у стечају или реструктурирању.

Међу предузећима која су у стечају, највећи дужник је Беобанка, чији је дуг 30,1 милијарду динара, Астра банка са 19,6 милијарди динара, Београдска банка са 16,4 милијарде динара.

Међу предузећима у рестуктурирању највећи дужник је предузеће "Застава аутомобили" из Крагујевца са 5,3 милијарде динара дуга.

Објављивање списка највећих пореских дужника у Србији прописано је Законом о пореском поступку и пореској администрацији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи