Читај ми!

Кућни буџет диктира празнични провод

Зимски туристички центри оптимистични су у прогнозама за новогодишње празнике. У "Јути", међутим, тврде да ће због кризе бити мање продатих аранжмана него протекле године. Стотинак путника већ је уплатило најскупље аранжмане за Кубу, Дубаји, Мексико. Већина ће, ипак, празнике провести у кругу породице.

Новогодишњи концерт ће у Београд довести око 20 хиљада страних туриста, углавном из региона, и више десетина хиљада гостију из целе Србије. Велики број туриста очекују у свим домаћим туристичким центрима, пре свега планинским.

За ђаке је почео распуст, а пред запосленима су нерадни празнични дани. Да је више пара, били би то идеални услови да се некуда отпутује.

Копаоник, Стара планина, Тара и Златибор очекују госте око новогодишњих празника. У прогнозама су нарочито оптимистични туристички радници на Златибору.

"Кажу да очекују 25 хиљада гостију, а после празника ћемо видети да ли је то заиста бити тако", каже директорка Туристичке организације Србије Гордана Пламенац.

И поред тога што наши људи радо путују у иностранство за Нову годину, кућни буџети им то не дозвољавају.

"Можемо да кажемо са сигурношћу да ће бити мање продатих аранжмана за новогодишње празнике него протекле године што је свакако утицај кризе. Код свих се осећа мањак пара", наводи директор "Јуте" Александар Сеничић.

Они који су ипак били у могућности да себе и своју породицу почасте неким путовањем, најпре су се одлучили за одлазак у Беч, Будимпешту, Праг, а од ове године све су популарнији Варшава и Краков.

Како сазнајемо у "Јути" и пред ову Нову годину су се најбрже продали они најскупљи аранжмани за Кубу, Дубаји, Мексико - али таквих је тек стотинак. Већина ће Нову годину дочекати код куће у кругу породице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи