Читај ми!

Обрадовић: 2013. историјски резултат ЕПС-а

ЕПС ће годину завршити са једним од најбољих резултата у историји компаније, а наредне године се очекују велике организационе промене, рекао в.д. директора ЕПС-а Александар Обрадовић. Поправили смо финансијски резултат за најмање 200 милиона евра, тврди Обрадовић.

Александар Обрадовић, в.д. директора Електропривреде Србије рекао је да ће та компанија годину завршити са једним од најбољих производних и финансијских резултата у историји компаније, као и да се у 2014. години очекују велике организационе промене.

Обрадовић је истакао и да очекује да ЕПС остане доминантан снабдевач потрошача струјом.

"Очекујемо да ЕПС 2013. годину заврши без губитка, иако је пословним планом за 2013. годину био предвиђен губитак од 22 милијарде динара", рекао је Обрадовић.

"Поправили смо финансијски резултат за најмање 200 милиона евра", додао је Обрадовић, оценивши да је то "импресиван резултат и историјски успех ЕПС-а".

Обрадовић је у прилог добрим резултатима ЕПС-а додао да је ове године та компанија оборила производне рекорде у свим секторима производње - термо, хидро сектору и у производњи угља.

"ЕПС ће у овој години произвести 37,4 милијарде киловат сати струје, што је више од плана за скоро 429 милиона киловат-сати и за скоро три милијарде киловат-сати више него 2012. године", навео је Обрадовић.

Извоз струје у 2013.години је такође рекордан и износи око три милијарде киловат сати, од чега ће ЕПС приходовати око 130 милиона евра.

Обрадовић је најавио да ће та компанија у 2014. години проћи кроз велике организационе промене, подсећајући да се од 1. јануара либерализује нови сегмент тржишта електричне енергије, на средњем напону, са око 3.000 купаца, који ће моћи ће да изаберу свог снабдевача.

"Очекујемо да ће ЕПС у том сегменту постићи одличне резултате, да ће остати доминантан снабдевач потрошача струјом и да ће остварити додатни финансијски принос на отвореном тржишту," истакао је в.д. директора ЕПС-а.

Указао је да ЕПС већ сада успешно послује на отвореном либерализованом тржишту на високом напону, што је доказ да је та компанија, уз све нефикасности које постоје у систему, успела да задржи доминантну улогу у Србији.

Обрадовић је подсетио да је ЕПС у 2013. години успео да задржи 97 одсто тржишта електричне енергије на отвореном тржишту на високом напону, и да је у том сегменту остварио додатан приход већи од 20 милиона евра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи