Читај ми!

Извозни рекорд "Застава оружја"

"Застава оружје" остварила рекордан извоз у последњих 20 година. На страна тржишта пласирани наоружање, војна опрема и технологија у вредности од 42 милиона долара. Запошљава се више радника, а улаже се и у модернизацију опреме.

Ове године "Застава оружје" је повећала производњу за више од 50 одсто у односу на 2012. годину. На инострана тржишта пласирани су наоружање, војна опрема и технологија у вредности од 42 милиона долара. Тиме је остварен рекордан извоз у последњих 20 година.

У "Застава оружју" ради се ударнички, у две, па и три смене, шест дана у седмици.

Због повећаног обима производње, запослено је 250 младих, али и ангажовани радници по уговору. За машинама, све је више жена.

Део оствареног профита уложен је у модернизацију опреме која је стара и четрдесетак година. Куповином 11 нумеричких машина смањиће се трошкови производње и повећати продуктивност.

Посао за "Застава оружје" значи сигуран приход и за кооперанте. Само по том основу, домаћа предузећа су, ове године, остварила десет милиона евра.

Интересовање за крагујевачко оружје из године у годину расте. Извози се 90 одсто производње у четрдесетак земаља, на свим континентима. Највише на америчко тржиште.

Директор "Застава оружја" Раде Громовић наводи да извоз износи 25,4 милиона долара и напомиње да се тај извоз односи искључиво на извоз роба.

Громовић додаје да ће укупан извоз ове године износити 42 милиона долара, уколико се узме у обзир и уговор за трансфер технологије који је "Застава оружје" имала.

У оштрој светској конкуренцији, крагујевачки оружари боре се ценом, квалитетом и поштовањем рокова. И за наредну годину, већ је уговорен извоз од 11 милиона долара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи