Сертић: Потребна нова индустријска стратегија

Србији је потребна нова индустријска стратегија, а наредна година за привреду земље биће година великог заокрета, оценио председник Привредне коморе Србије Жељко Сертић. Почетак преговора са ЕУ биће јасан и снажан сигнал домаћим и страним инвеститорима да могу да дођу у Србију и да разговарају, оцењује Сертић.

Председник Привредне коморе Србије Жељко Сертић изјавио је да је Србији потребна нова индустријска стратегија и оценио да ће наредна година за привреду земље бити година великог заокрета.

Сертић је рекао да ће до краја наредне године Србија добити документ који ће показати куда ће земља ићи у наредних 15 до 20 година, а то ће бити и основа за развој српске економије.

Према његовим речима, најава доношења закона о раду, приватизацији, о планирању и изградњи и о стечају је за привреду добра, али није довољна и да је за промену услова пословања и задовољство инвеститора потребна промена неколико стотина људи и навика.

"Оно што урадимо и како урадимо у наредној години биће мање или више стабилан темељ на коме ћемо градити наше пословне перспективе, сви заједно и појединачно, и на томе ћемо креирати подстицајно пословно окружење на дужи рок", рекао је Сертић.

Рекао је и да је аранжман са Међународним монетарним фондом који је у припреми, добар, као и да ће почетак преговора са ЕУ бити јасан и снажан сигнал домаћим и страним инвеститорима да могу да дођу у Србију и да разговарају.

Сертић је најавио и да ће у наредној години ПКС наставити да јача унутрашње капацитете за заступање и подршку привреди, у земљи и свету, али и пред државним институцијама и пред пословним окружењем.

Развићемо постојеће и уводити нове сервисе за домаће компаније и стране улагаче, а проширићемо и офанзиву у промоцији инвестиционих и извозних потенцијала Србије, рекао је председник ПКС-а.

Према његовим речима, ПКС ће подржати и општине и градове у представљању пројеката и побољшању пословног амбијента за бржи и одржив локални развој.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи