Читај ми!

Копаоник, светска скијашка дестинација

Четврту годину заредом на Копаонику свечано обележен почетак скијашке сезоне. У наредних четири дана на тој планини очекују рекордну посету од око 10 хиљада гостију. Очекује се да ће најављене инвестиције из Емирата и Новака Ђоковића учинити да Копаоник постане и светски позната дестинација за скијаше.

По угледу на популарне европске ски центре, на Копаонику је четврту годину заредом, свечано обележен почетак скијашке сезоне, а у наредна четири дана на тој планини очекују рекордну посету од око 10 хиљада гостију из Србије и региона. Током протекле три године држава је у инфраструктурне пројекте на Копаонику инвестирала око 47 милиона евра. Настојањима да модерни европски ски-центар постане и светски признат, велики допринос требало би да дају и најављене инвестиције.

Стопама шеика Мухамеда бин Заједа који ће на месту некадашњег одмаралишта Југобанке градити луксузни хотел од 13.500 квадрата, кренуће и Новак Ђоковић. Крај стазе Караман гребен у планинском стилу подићи ће објекат од око 1.000 квадрата.

Председник Удружења хотелијера Копаоника Никола Аврам каже да је то велика ствар јер, како истиче, таквим улагањима не могу се похвалити много ски-центри у Аустрији, Француској ни било где.

"Маркетиншки ће то много да значи. Кад кажете Србија људи прво помисле на Ђоковића па на све остало. Са те две нове инвестиције добићемо потпууно ново лице и показати да је Копаоник озбиљна дестинација", сматра Аврам.

За локацију на којој се до 99 године налазио хотел Бачиште, како незванично сазнајемо интересовање је показала компанија "Мубагдала" из Уједињених Арапских Емирата.

Уколико се преговори успешно окончају, већ наредне године на простору од 5 хектара може се очекивати градња још једног луксузног хотела капацитета до 500 лежајева.

Од досадашњих и нових улагања вишеструку корист има и општина Рашка. Догодине очекују да им буџет, на име такса и накнада, забележи вишемилионски приход, а да се кроз нова радна места и услужне послове заустави исељавање.

Члан Већа за туризам Општине Рашка Зоран Јеленковић каже у тој општини очекују посету од преко 10.000 гостију.

Улагања најављују и Скијалишта Србије. Од првог маја изградњу шестоседа на на Крчмару и Гвоздцу.

Вршилац дужности директора ЈП Скијалишта Србије Дејан Љевнајић напомиње да ће на тим стазама бити најмодерније инсталације са хаубама и грејачима. Планирамо да на тим стазама урадимо хомологацију јер смо у току са преговорима за организацију Европа купа у скијању, додаје Љевнајић.

До тада, очекивања су да ова сезона обори прошлогодишњи рекорд од  110.000 скијаша.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи