"Мишлен" планира ширење производње

Француска компанија "Мишлен" у оквиру које послује "Тигар", са седиштем у Пироту, планира ширење производње у Србији, најавили су представници компаније у разговору с председником Србије Томиславом Николићем.

Представници француске компаније "Мишлен" у оквиру које послује "Тигар", са седиштем у Пироту, најавили су у разговору с председником Србије Томиславом Николићем ширење производње у Србији у указали на то да имају проблеме због непотписивања потпуног уговора са државом.

У саопштењу Канцеларије председника за сарадњу с медијима није наведено о каквим се проблемима ради.

Истакнуто је да је генерални директор "Мишлена" за јужну Европу Ерик Фејди рекао да би проширењем производних капацитета "Тигра" било отворено око 500 радних места, што би имало велики значај за Пирот и околна места.

Фејди је обавестио председника Србије о плановима компаније "Мишлен" како би се у "Тигру" годишње производило 20 милиона пнеуматика.

"Једини начин да наша земља изађе из економске кризе у којој се већ предуго налази, јесте да се побољша пословни амбијент, а тиме привуку нови и задрже стари инвеститори. На тај начин ће се омогућити привредни развој, смањити незапосленост и побољшати животни стандард за наше грађане", рекао је Николић.

Он је нагласио, како је саопштено, "да се посао државе не завршава само наплатом пореза, већ се она мора понашати као партнер према инвеститорима".

То значи, како је Николић објаснио, да држава треба да се активно укључи у решавање свих проблема из своје надлежности, са којима би се компаније које улажу у привреду Србије могле сусрести у свом пословању.

"Мишлен" је 2005. године купио фабрику "Тигар тајер".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи