Читај ми!

Давенпорт: "Јужни ток" да буде у складу са ЕУ

Гасовод "Јужни ток" представља велику потенцијалну корист за регион, али треба да буде у складу са законском регулативом ЕУ, поручио шеф мисије ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт.

Шеф Мисије Европске уније (ЕУ) у Србији Мајкл Давенпорт рекао је у Београду да гасовод "Јужни ток" представља "велику потенцијалну корист" за регион, али да "треба да буде у складу са законском регулативом ЕУ".

"Пројекат 'Јужни ток' је велика потенцијална корист, и значајан је за енергетску безбедност региона, а треба да буде у складу са законском регулативом Европске уније", рекао је Давенпорт у Београду, после доделе награда поводом Међународног дана волонтера у Србији.

Давенпорт је тиме кратко одговорио на питање новинара о легалности "Јужног тока" са становишта прописа ЕУ.

Шеф Директората за енергетику Европске комисије Клаус Дитер Борхарт је у среду саопштио у Европском парламенту да су билатерални уговори које су Русија и њена компанија "Гаспром" закључиле са земљама укљученим у "Јужни ток", међу којима је и Србија, противно прописима ЕУ, те о њима те земље морају поново преговарати.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи