Читај ми!

Оптужница против Бубала због Луке "Београд"

Против бившег министра Предрага Бубала и седам његових сарадника подигнута је оптужница због сумње да су злоупотребили службени положај приликом продаје пакета државних акција у Луци "Београд" предузећу "Ворлдфин" Милана Бека. Бубалу и још двојици оптужених продужен притвор.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против бившег министра привреде и приватизације Предрага Бубала и седам његових сарадника због сумње да су злоупотребили службени положај приликом продаје пакета државних акција у Луци "Београд" предузећу Милана Бека "Ворлдфин" у Луксембругу, преноси Танјуг.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је да је јуче подигнута оптужница против Бубала, Миодрага Ђорђевића, Александра Грачанца, Горана Мрђе, Алексеја Мисаиловића, Јасмине Драгутиновић, Душана Косовца и Мирославе Дробац.

Радисављевић је рекао да неће износити детаље оптужнице док је суд не потврди и навео да је кривична пријава за приватизацију "Вршачких винограда" "на провери у полицији".

Специјални суд је Бубалу, Ђорђевићу и Мрђи продужио притвор за још месец дана на предлог Тужилаштва за организовани криминал.

Сумња се да је њиховим махинацијама држава оштећена за више од 5,7 милиона евра.

Поред Бубала, оптужница за кривично дело злоупотреба службеног положаја терети извршног директора Агенције за приватизацију Миодрага Ђорђевића и Горана Мрђу, директора Центра за тржиште капитала Алексеја Мисаиловића, директора Акцијског фонда Александра Грачанца и директора Сектора за анализу, припрему и организацију продаје у Акцијском фонду Јасмину Драгутиновић.

За кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица оптужница обухавата бившег директора Привредног друштва Лука "Београд" АД Мирослава Дробца и бившег финансијског директора тог привредног друштва Душана Косовца.

Бубало је ухапшен 14. јуна са још седам сарадника због сумње да су злоупотребили службени положај приликом продаје пакета државних акција у Луци "Београд", чиме је држава оштећена за више од 5,7 милиона евра.

Према последњој одлуци Апелационог суда, притвор може да му траје до 8. децембра, након чега би требало да буде подигнута оптужница или да му се омогући одбрана са слободе. Тај датум пада у суботу, која је нерадни дан.

Финансијски инвеститор у предузећу Милана Бека "Ворлдфин", које је купило акције Луке "Београд", била је компанија власника "Делта холдинга" Мирослава Мишковића.

Мишковић и Беко на почетку су били заједно и у послу с Луком "Београд" и у малопродајном ланцу "Це маркет", али се Мишковић повукао касније из Луке, а Беко из "Це маркета".

Лука "Београд" је један од предмета на такозваном списку 24 спорне приватизације. Беко ју је преузео 2004. и 2005. године.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи