Нема одлагања уплате пореза

Обједињена уплата пореза и доприноса није одложена до 1. марта следеће године, већ је уважен предлог пореских обвезника да се омогући прелазни режим, саопштило је Министарство финансија. Усвајањем амандмана, у јануару и фебруару појединачне пријаве биће унете након исплате зарада, али ће бити неопходно да се унесу пре краја месеца.

Министарство финансија Србије саопштило је да обједињена уплата пореза и доприноса није одложена до 1. марта 2014. године, већ је уважен предлог пореских обвезника да се омогући прелазни режим.

Овај предлог сада је у скупштинској процедури, кроз амандмане на Закон о пореском поступку и пореској администрацији.

Усвајање амандмана који се тичу овог предлога омогућиће да у јануару и фебруару појединачне пријаве буду унете након исплате зарада, али ће бити неопходно да се унесу пре краја месеца.

Министарство указује да то никако не значи да је обједињена уплата пореза и доприноса одложена, како наводе поједини медији.

Од марта стари систем збирних пријава престаје са радом и постојаће само појединачне пријаве које ће функционисати у оквиру система обједињене наплате пореза и доприноса, навело је Министарство финансија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи