Читај ми!

Радуловић: Бољитак можда 2015.

Наредна година ће бити изузетно тешка, јер ће доста запослених изгубити посао у поступку реструктурирања бројних предузећа, рекао министар привреде Саша Радуловић. Међутим, како је најавио, раст и бољитак могу се очекивати у 2015. години, ако буду спроведене све планиране мере.

Министар привреде Саша Радуловић изјавио је данас да ће 2014. година бити изузетно тешка, али се раст и бољитак могу очекивати у 2015. години ако буду спроведене све планиране мере.

Радуловић је на пословном скупу "Нова економија - визија 2014" рекао да ће следећа година бити тешка јер ће доста запослених изгубити посао у поступку реструктурирања бројних предузећа.

Додао је да је у Србији буџет у тешком стању, велики је дефицит а постоји и проблем пада пореских прихода.

"Да ли је Влада озбиљна у реформи или не, мери се тиме какав ће Закон о буџету за 2014. годину проћи и да ли ће бити усвојена четири кључна закона", рекао је Радуловић.

До краја године и почетком следеће требало би да буду усвојени закони о приватизацији, стечају, планирању и изградњи и раду.

Амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби оценио је да је Србија постигла велики напредак и да се "све креће у правом смеру".

Кирби је нагласио да је Србија на европском путу и да би у јануару требало да почну преговори о чластву у ЕУ.

Вилхелм: Србија привлачна за инвестиције

Амбасадор Немачке у Србији Хајнц Вилхелм је као позитиван оценио почетак решавања питања Косова, што је, како је навео, поправило имиџ Србије у свету.

Вилхелм је навео да је Србија привлачна за инвеститоре, јер у њој послује око 200 немачких компанија које запошљавају више од 20.000 људи и истакао да је сигуран да ће се тај тренд наставити.

Председник Фискалног савета Павле Петровић рекао је да Србија првенствено мора да реши проблем јавних предузећа.

Петровић је као пример навео да је већ познато да ће се за "Србијагас" у 2014. години издвојити 150 милиона евра, а у 2015. години 200 милиона евра и додао да су то раније одређени дугови и да то није ништа ново.

Шеф Канцеларије Међународног монетарног фонда у Србији Даихенг Ким рекао је да Србија мора да реши проблем високе незапослености да би кренула напред, као и високог спољног дисбаланса и фискалног дефицита.

Ким је истакао да би приоритет Србије требало да буде стабилизација јавног дуга и због тога фискални дефицит хитно мора да се смањи.

Шеф Канцеларије Светске банке у Србији Тони Верхеијен рекао је да ће преговори о првој транши буџетске подршке Светске банке Србији почети у јануару ако Србија испуни све захтеве.

Верхеијен је истакао да Србија мора да направи законодавни оквир и унапреди професионализацију менаџмента у предузећима, и најавио да ће Светска банка пружити подршку у виду компензација за раднике предузећа у реструктурирању.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи