Руси заинтересовани за "Симпо"

Московска компанија "Дело" заинтересована и спремна да купи државни пакет акција "Симпа", саопштено након састанка вицепремијера Александра Вучића са власником те компаније.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић састао се са власником руске групе компанија "Дело" Сергејом Николајевичем Шишкарјовом, која је заинтересована и спремна да купи државни пакет акција врањског "Симпа", саопштено је из Владе.

Московска компанија "Дело", једна од водећих у Русији, изразила је снажан интерес да, након куповине државног пакета акција, унапреди пословање "Симпа" повећањем производње и продајом, нарочито на тржишту у својој земљи.

Руски партнер спреман је да путем докапитализације инвестира у побољшање и унапређење технологије, повећање капацитета и очување свих радних места у "Симпу", наводи се у саопштењу.

Вучић је подржао предлоге представника групе "Дело" у вези са приватизацијом "Симпа" и нагласио је значај очувања постојећих и отварања нових радних места, као и развоја компаније из Врања.

Сви учесници састанка сагласили су се да се ради подршке реализацији тог договора максимално брзо, транспарентно и у складу са законима убрзају сви поступци надлежних државних органа у поступку конверзије пореских обавеза "Симпа" у власништво државе.

Постигнута је и сагласност да се до окончања процеса продаје државног пакета акција, обезбеде потребни услови да "Симпо" настави несметан процес производње и реализацију свих уговорених, а нарочито извозних послова.

У наставку активности представници компаније "Дело" боравиће у Врању и обићи све фабрике и погоне у саставу "Симпа".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи