Читај ми!

Коридор 10, почели радови на свим деоницама

Цела траса Коридора 10 треба да буде завршена најкасније у првој половини 2016. године, истакао је директор "Коридора Србије" Дмитар Ђуровић. Небојша Стефановић није задовољан брзином радова, али напомиње да је то "свемирска брзина" у односу на претходних 12 година.

Према плану, цела траса Коридора 10 треба да буде завршена до 2015. године, најкасније у првој половини 2016. године, истакао је директор Коридора Србије Дмитар Ђуровић током посете градилишту између Владичиног Хана и Прешева, са председником Скупштине Србије Небојшом Стефановићем.

Ђуровић је рекао новинарима да су почели радови на свим деоницама Европског путног коридора 10, од Грабовнице код Лесковца, до границе Македоније, на укупно 75 километара.

Деоница од села Левосоје до границе Македоније, дужине 21,5 километара коју граде Путеви Ужице, треба да буде завршена до 15. августа.

"Оно што је једино остало проблематично то је деоница Српска Кућа-Левосоје за коју нам је Влада Грчке послала ноту којом је отказала финансирање, односно донацију (за изградњу) те деонице. За преостале деонице од Грабовнице, Грделице, па према Левосоју, потписано је свих пет уговора, а 19. августа постаје ефективан кредит", рекао је Ђуровић.

Навео је да су радови на свим деоницама, осим деонице Српска Кућа-Левосоје, покренути и да је задатак Коридора Србије да сустигне рокове који су прекорачени.

Председник Скупштине је рекао да је дошао да види како се троши новац пореских обвезника, и да жели да се промени пракса да државни званичници долазе само на отварање објеката.

"Од почетка грађевинске сезоне ове године урађено је 26 километара земљаних радова (на Коридору 10). Нисам задовољан ни овом брзином, али ово је 'свемирска брзина' у односу на претходних 12 година. Имали смо године у којима смо имали нула километара - то је срамота и брука за Србију", нагласио је Стефановић.

Изградња Коридора 10 од села Грабовница, у општини Лесковац, до границе са Македонијом, укупне дужине 75 километара, који пролази и кроз Грделичку клисуру, подељена је на шест деоница које граде различити извођачи радова и које се и финансирају из различитих извора.

Међу финансијерима су Светска банка, Европска инвестициона банка, Република Србија, била је и Република Грчка, а главни извођачи су из Грчке и Бугарске, као и домаће фирме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи