Читај ми!

Разговори о инвестицијама "Мубадале"

Влада Србије ће дати пуну подршку и прихватити све услове са намером да убрзамо процес сарадње у области информационих технонологија са компанијом Мубадала", рекао Александар Вучић. Размотрена је сарадња у области информационих технологија и у конкретним пројектима, који претходе изградњи фабрике чипова у Београду.

Први потпредседник владе Aлександар Вучић и министар финансија и привреде Млађан Динкић разговарали су са представницима компаније "Мубадала" из Уједињених Арапских Емирата о реализацији инвестиција.

На почетку састанка је констатовано да постоји велика подршка Владе Србије за сарадњу две земље, као и да је Влада Србије посвећена реализацији свих заједничких пројеката, саопштено је из Вучићевог кабинета.

"Ово је од стратешког значаја за нашу земљу. Влада Србије ће дати пуну подршку и прихватити све услове са намером да убрзамо процес сарадње у области информационих технонологија", нагласио је Вучић.

На састанку је разговарано о сарадњи у области информационих технологија и конкретним пројектима, који претходе изградњи фабрике чипова у Београду.

Прва фаза је изградња центра за истраживање и развој информационих технологија, где би се запослили наши врхунски научници и инжењери.

Само инвестиција у пројекат истраживања и развоја износила би више стотина милиона долара.

Други конкретан предлог компаније "Мубадала" је изградња фабрике за производњу софистицарних компоненти за авио индустрију.

"Србија је наша друга домовина. Нисмо дошли да постављамо услове, већ да изнесемо предлоге за партнерство. Дошли смо да вам дамо идеје и да вас подржимо. Тако раде прави пријатељи", истакао је генерални директор компаније из УАЕ Валед Ахмед Салим Алмокараб Ал Мухаири.

"Мубадала ће донети високе технологије и инвестиције какве до сада Србија није имала. Они ће обезбедити да се упосле наши врхунски научници и да индустрија знања у будућности по извозним приходима постигне успех као што данас имамо у ауто индустрији. То је технологија какву имају само водеће светске силе, што ће од Србије направити лидера у региону у индустрији знања", изјавио је Динкић.

Тема састанка биле су и инвестиције у домену телекомуникација, обновљивих извора енергије, изградње гасних електрана, као и у области грађевинарства.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи