Читај ми!

Унапређење сарадње Србије и Марока

Има могућности за унапређење привредне сарадње Србије и Марока на више поља, поручили министри две земље. Мешовити комитет за економску сарадњу састао се у Београду после 30 година. Привредна сарадња се не може остварити без приватног сектора, поручио марокански министар Мухамед Наџиб Булиф.

Мешовити комитет Србије и Марока за економску сарадњу, који се састао у Београду после 30 година, оценио је да има могућности за унапређење привредне сарадње две земље на више поља и да то неће бити могуће без учешћа приватног сектора.

Министри Сулејман Угљанин и Мухамед Наџиб Булиф оценили су да је унапређење економске сарадње у обостраном интересу јер би Србија и Мароко добили приступ новим тржиштима на Балкану и северу Африке.

Привреда Србије има значајне предности и могућности за пласман инвестиција уз могућност приступа тржиштима са око 800 милиона потрошача у земљама са којима су потписани трговински споразуми, рекао је министар без портфеља Сулејман Угљанин.

Он је најавио потписивање четири споразума о привредној и техничкој сарадњи, заштити улагања, избегавању двоструког опорезивања и сарадњи у области ветерине.

Угљанин је рекао да је сарадња могућа између осталог у области пољопривреде, изградње инфраструктуре, енергетици, војној и медицинској обуци.

Српски министар је оценио да је привредна сарадња у успону и рекао да се нада да ће дводневна седница комисије допринети унапређењу економских односа који су, према његовим речима, на нижем нивоу од традиционално добрих политичких односа у којима нема отворених питања.

Марокански министар Булиф је оценио да је седница важна па чак и историјска јер се комисија није састајала 30 година, и са жаљењем констатовао да су споразуми потписани после 2004. године "само мртво слово на папиру".

Булиф је рекао да се привредна сарадња не може остварити без приватног сектора у обе земље, додајући да марокански привредници не познају потенцијале приватног сектора у Србији.

Марокански министар је рекао да је сарадња могућа у изградњи инфраструктурних пројеката као што су брзе пруге, ауто индустрији, телекомуникацији и обновљивим изворима енергије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи