Читај ми!

Брефор: Неопходно смањење плата и пензија

Буџетски дефицит у Србији није могуће смањити без смањења плата у јавном сектору и пензија, оценио шеф канцеларије Светске банке у Србији Лу Брефор. Уколико се ништа не предузме, Србију би могао да задеси веома лош сценарио, упозорава Брефор.

Шеф Канцеларије Светске банке у Србији Лу Брефор изјавио је да се буџетски дефицит Србије неће смањити без смањења плата у јавном сектору и пензија.

Брефор је, новинарима у паузи скупа о јавним набавкама, рекао да је смањење плата и пензија у јавном сектору једна од неизбежних мера штедње.

Према Брефоровим речима, лоше је што је буџетски дефицит Србије дупло већи од очекиваног и што исплата плата и пензија чини више од 50 одсто трошкова буџета, али охрабрује то што се "чини да је влада спремна да предузме веома тешке мере и да то уради брзо".

"Надамо се да ће те мере бити предузете најкасније у јуну или јулу, да се не чека јесен, јер нема времена за губљење", истакао је Брефор.

Упозорио је да би могао да буде веома лош сценарио ако се ништа не предузме, али да ипак охрабрује то што Србија поново бележи економски раст.

Брефор је нагласио и да је Фискални савет говорио о одлукама које треба предузети, како Србија не би дошла у веома тешку ситуацију. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи