Читај ми!

"Етихад" анализира стање у "Јат ервејзу"

Представници авиокомпаније "Етихад" данас су започели анализу стања у партнерским и ћеркама-фирмама "Јат ервејза". Делегација компаније из Емирата ће током тродневне посете "снимити" стање у "Јат техници", "Јат кетерингу" и "Супорту", речено је "Бети" у српској авиокомпанији.

Делегација националне авиокомпаније Уједињених Арапских Емирата "Етихад" започела је данас у Београду анализу стања у ћеркама-фирмама и партнерским компанијама "Јат ервејза", рекли су агенцији Бета у српској авиокомпанији.

Како су навели, предвиђено је да предствници "Етихада" током тродневне посете Београду "дубински сниме" стање у партнерским компанијама - "Јат техници", "Јат кетерингу" и "Супорту" у оквиру разговора о стратешком партнерству са српском авиокомпанијом.

Генерални директор "Јат ервејза" Велибор Вукашиновић казао је крајем прошле седмице да је понуда Етихада за стратешко партнерство са Јатом "веома близу".

Вукашиновић је рекао да би, по досадашњим разговорима и ако се склопи партнерство са "Етихадом", председник Јата био из Србије, док би генералног директора и оперативни тим постављао "Етихад".

"Опредељење 'Јат ервејза' да се успостави стратешко партнерство са 'Етихадом' јер је то добро и за развој авиосаобраћаја у Србији, и за Јат", рекао је Вукашиновић.

Авикомпаније "Етихад" и "Јат ервејз" потписали су 15. априла ове године уговор о сарадњи кроз заједничке летове и продају карата.

Етихад, једна од најбрже растућих авиокомпанија у свету, основана је 2003. година у Уједињеним Арапским Емиратима. Има власничке уделе у авикомпанијама "Ер Берлин", "Ер Сејшели", "Вирџин Аустралија" и "Ер Лингус".

"Етихад ервејз", национална компанија УАЕ, у 2012. превезла је 10,3 милиона путника. У првом кварталу ове године од превоза путника имала је приход од 900 милиона долара што је раст од 19 одсто, од превоза робе приход је био 193 милиона долара, што је 17 одсто више него у истом периоду 2012. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи