Три смене на Коридору 10

На појединим деоницама источног крака Коридора 10, где се буше тунели, ради се у три смене. Ауто-пут, који се гради кредитима Светске банке и Европске банке за обнову и развој, требало би да буде завршен до 2016. године.

После вишемесечних проблема на изградњи источног крака Коридора 10 од Ниша ка бугарској граници, због спора са аустријском "Алпином", радови су настављени. На појединим деоницама где се буше тунели, ради се у три смене. Ауто-пут, који се гради кредитима Светске банке и Европске банке за обнову и развој, требало би да буде завршен до 2016. године.

На веома оптерећеној деоници Коридора 10 од Ниша ка Софији и Истанбулу, до сада је направљено неколико надвожњака и мостова, а на два различита места, близу Ниша и Димитровграда радници пробијају тунеле.

Иако је посао склопљен са страним компнаијама, радове углавном изводи локално становништво.

Драган Марковић из Пирота каже да посао није лак, али да мора да се ради да би се преживело. Саша Ђуров из Димитровграда рекао је да му посао пуно значи за породицу.

Приватним власницима је дуж будуће трасе ауто-пута исплаћено земљиште, а у посао ће, осим компанија из Аустрије, Грчек и Чешке бити укључени и Шпанци.

"Они су у процесу достављања гаранција, тако да ћемо отворити целу деоницу до половине лета и свих 86 километара биће градилиште", каже Миодраг Костић, помоћник директора Коридора Србије. 

"Имамо добру сарадњу са локалним становништвом и ангажованим радницима. Све је по плану и врло брзо ћемо пробити тунел", каже Лефтери Малатракис из грчке "Терне".

Изградња источног крака Коридора 10, Србију ће коштати око 350 милиона евра.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи