Читај ми!

Нова улагања у трговину

У београдском насељу Вождовац отворен шопинг центар "Стадион" у коме ће бити запослено 800 људи. У истом дану у Старој Пазови, белгијски "Делез" започео изградњу дистрибутивног центра. Већину радова изводе фирме из Србије.

Немачка компанија Даун енд Си у Београду је отворила нови тржни центар "Стадион", док је у Старој Пазови, белгијски Делез почео изградњу дистрибутивног центра. Добра вест је и то што већину радова изводе фирме из Србије. Посао ће добити више од хиљаду и по људи, а улагања су око 100 милиона евра.

Стари Београд добио је нови тржни центар од 75.000 квадрата. Три спрата малопродајног простора, гаража у два нивоа, а на крову фудбалски стадион са 5.000 места изграђен по стандардима УЕФЕ. То је четврти објекат у Европи где се фудбал игра двадесет метара изнад земље.

У Тржни центар "Стадион" немачки инвеститор уложио је 50 милиона евра, а посао ће добити 800 људи.

Инвеститор из Немачке Клас Даун каже да Немачка види велики потенцијал тржишта у Србији.

"Зато инвестирамо, јер процењујемо да ће српско тржиште расти и зато смо се одлучили за овако велики пројекат. Верујемо да се Србија приближава европској заједници и да ће бити део ње. Самим тим потенцијал који овде видимо ће се исплатити", каже Даун.

У Старој Пазови постављен је камен темељац за изградњу новог дистрибутивног центра белгијског "Делеза". Инвестиција од 50 милиона евра обезбедиће посао за 750 људи.

Генерални директор "Делез групе" Пјер Оливијер Бекерс каже да никада нису крили интерес,  веровање и амбицију да раде у Србији.

"Када смо тражили важно и обећавајуће тржиште Србија је привукла нашу пажњу", каже Бекерс.

Дистрибутивни центар моћи ће свакога дана да испоручи робу довољну за снабдевање 450 продавница.

Министар спољне и унутрашње трговине Расим Љајић каже да је то доказ да је Србија заиста препозната као добра инвестициона дестинација, не само за сектор трговине, већ и за многе друге компаније ван ове области.

"Имамо растући тренд у овом погледу и ја верујем да ће ово бити добар сигнал за све стране инвеститоре", каже Љајић.

Првих 70 хиљада квадрата биће спремно за коришћење крајем 2014, а могуће је и проширење.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи