Читај ми!

Уштеде у "Службеном гласнику"

Директор "Службеног гласника" Радош Љушић" рекао да је то предузеће смањило трошкове за 12 одсто, чиме ће се уштедети 40 милиона динара.

Јавно предузеће Службени гласник у протекла четири месеца смањило је трошкове за 12 одсто и биће остварена уштеда од 40 милиона динара, изјавио је директор тог предузећа Радош Љушић.

"Успели смо да за четири месеца уштедимо 10 пута више него претходно руководство за претходних годину дана", казао је Љушић на конференцији за новинаре.

Директор "Службеног гласника" изнео је и податак да је у протеклој години, за мандата претходне управе, то предузеће имало обрт од око 1,5 милијарде динара, а укупни приход је износио 4.418.000 динара. 

Он је указао на "недомаћинско пословање" претходне управе, која је, како је навео, новац нерационално трошила на објављивање неких неквалитетних издања, скупа преводилачка права, закуп локала по изузетно високим ценама, као и изградњу "амфитеатра" који је практично нефункционалан, а за њега је издвојено више од 24 милиона динара.

Љушић је навео и да је "Службени гласник" имао 41 књижару, а 11 њих је морало да буде затворено, јер су биле нерентабилне.

"На жалост, мораћемо да будемо још ригорознији, јер само четири књижаре остварују дневни приход већи од 50.000 динара. Неке књижаре, попут оне у Ваљеву, 19. априла остварила је приход од 975 динара", казао је Љушић.

Директор "Службеног гласника" осврнуо се и на закон о том предузећу, који би требало да пред парламент стигне почетком маја. 

Он је изразио наду да ће тај закон омогућити рад и опстанак Службеног гласника, тако што ће буџетски регулисати оглашавање, пре свега оних институција које нису у могућности да измире те тошкове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи